info

Zalaegerszeg legújabb partisorozata, előtérben a minőségi underground elektronikus zene. Itt minden infót megtalálsz a bulikról, a dj-kről és a partiarcokról.

2010. július 28., szerda

Introducing: Streako













Név: Deme Marcell
Művésznevek: Streako / Eksysteme
Születési dátum: 1984.11.16.
Stílus: techno, tech-house, house, minimal, neo trance, experimental, electroclash
Mióta zenél: 2003
Kedvenc dj-k és producerek: Hell, Tiga, Umek, James Holden, Michael Mayer


Streako - Deme Marcell – a hazai underground világ egyik neves alakja, a Deaf Company alapítója és fő mozgatórugója, több stílusvonalon mozgó kreatív, és egyben deviáns dj. Megrögzött lemezgyűjtő, hívószava a táncparkettre kiélezett dinamizmus és változatosság, mindez sajátos stílusban tálalva. 1984 novemberében született Keszthelyen. Már viszonylag korán megszerette a modern elektronikus tánczenék hangzás- és érzelemvilágát, nem éppen a legfogyaszthatóbb eloadókkal: Autechre, Spinform, Aphex Twin, Aural Float, Christian Morgenstern, Isoleé, Jeff Mills, Ken Ishii, Leftfield stb. 2003-ban kezdett el dj-zni. 2005 elsõ hónapjaiban néhány társával megalapította a Deaf Company Production-t. Streako a partyszervezés fõ feladatait látja el, emellett az arculat kialakításában és mûvészi részében is oroszlánrészt vállal, és természetesen a produkció egyik dj-je is.

Mai stílusa leginkább az electrotechno és a minimal-techno keverékének nevezhetõ, de megtalálhatóak benne a klasszikus értelemben vett electro stílusjegyei is. Nem zárkózik el az electrorock, az acid, a tech-house, a minimal, a neotrance, a dub techno, illetve a klasszikus techno korongoktól sem, de a tört ritmusok és az experimentális lemezek világa sem idegen számára. Elõszeretettel nyúl vissza olyan kitûnõ mûvészek munkáihoz, mint pl. a Depeche Mode vagy a New Order. A könnyedebb hangzások az afterhours hangulatot; míg a táncorientált, dinamikus electrotech a pörgést és a modern hangzások szeretetét jelentik számára. Ebben a stílusesszenciában találta meg azt az életérzést és dinamikát, ami leginkább jellemzõ rá.

Sikeresen egyengeti a 2007-ben megalakult Deafness Records netlabel útját, mint a label első embere, segítvén ezzel a feltörekvő, tehetséges producerek megjelenési lehetőségeit. Mindez példaértékűnek számít Magyarországon.

2009-től Magyarország másik innovatív digitális kiadójának, az Oversized Records alkotói közösségének a tagja, olyan nevek mellett, mint Bourne, Dandy, Invoice, vagy Julio Escalante (POR).

Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy olyan nevek társaságában lépett fel, mint a Kraftwerk (DE), Alter Ego (DE), Mihai Popoviciu (RO), vagy a honi élvonal legillusztrisabb dj-i: Hot X, Igor Do'urden, Coyote, Sikztah, Collins & Behnam, Palotai, Newl, és még sorolhatnánk...

Főbb fellépéseinek helyszínei:

Pub Fiction Club (Sopron – H)
Mono ElectroniClub (Budapest – H)
Petőfi Csarnok (Budapest – H)
Balaton Sound (Zamárdi – H)
DumDum Fesztivál (Győr – H)
A38 (Budapest – H)
Corvintető (Budapest – H)
Justmusic FM (Budapest – H)
Supersonic (Budapest – H)
Hangár Music Garden (Sopron – H)
Tilos Rádió (Budapest – H)
Trend Music Club (Pápa – H)
Mediawave Fesztivál (H)
Garancsi-Tó Electronic Music Fesztivál (H)
BalaTone Fesztivál (H)
Megaherz Fesztivál (H)
K2 Backyard (Budapest – H)
Menta Terasz (Budapest – H),
Dürer Kert (Budapest - H), stb.


Streako 4 videóban:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése